miercuri, 1 septembrie 2010

Opozitia se pregateste pentru motiunea de cenzura

     Inca de cateva zile cele trei partide din opozitie, si anume PSD, PC respectiv PNL organizeaza diferite sedinte in care se discuta motiunea de cenzura, ce va avea loc dupa 16 Octombrie. Astfel pana la aceasta, opozitia are suficient timp pentru a intocmi noi planuri legate de o viitoare guvernare si noi solutii pe care le-ar putea aplica la nivel national. O veste nu tomai buna este aceea ca, opozitia nu are suficiente voturi pentru a acoperii majoritatea, intrucat nu ar exista o sansa ca acestia sa vina la guvernare. Pana in prezent, presedintii de partide au discutat strict de ceea ce nu face bine Traian Basescu si actualul guvern, dar urmarind cu atentie declaratiile acestora nu am auzit nici o solutie eficienta, pentru ca Romanaia sa treaca peste aceasta perioada vehementa din istoria economiei sale. Bineinteles pana la data precizata este posibil ca opozitia sa scoata un as din maneca, dar pentru a se intampla acest lucru au nevoie de o strategie solida, intrucat ei pot demonstra ca vor gestiona mai cu atentie problemele delicate ale poporului roman.
     Presedintele PSD, Victor Ponta doreste sa depuna doua motiuni simple in aceasta toamna, una dintre acestea este vis-a-vis de situatia din agricultura, iar cealalta la Senat care vizeaza situatia din Sanatate. Desigur acesta a mai declarat faptul ca, vor accepta si orice motiune simpla pe care grupul libera, eventual o va initia.
     Cu toate ca cele trei partide si-au dat mana pentru a coaliza impotriva Guvernului Boc, acestia nu exclud o eventuala guvernare pe cont propriu, fiecare avand idei diferite de a combate criza financiara. Din cate observ si acestia merg pe principiul, "treaba se face mai bine singur".
     In concluzie nici unul dintre aceste partide nu doreste o guvernare alaturi de PDL.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu