miercuri, 22 septembrie 2010

Protest periculos!

     Astazi a avut loc un eveniment incredibil de vehement, in cadrul protestului semnalat de sindicalisti. Acest protest a inceput la ora 11:00 in Piata Revolutiei continuand ulterior, in Piata Victoriei pana la ora 16:30 (desi trebuia sa dureze pana la ora 19:00), unde s-au adunat aproape 20.000 de sindicalisti si pensionari nemultumiti de conditiile impuse de catre guvern. Oamenii sunt constienti de faptul ca au fost pacaliti de Traian Basescu si guvernul sau, revoltandu-se foarte tare si recurgand la situatii similare cu cele din luna Mai, cand a mai avut loc un protest, insa de data aceasta defasurandu-se intr-un mod agresiv. In jurul orei 16:00, oamenii au explodat de furie luandu-se la bataie cu fortele de ordine, incercand astfel sa forteze accesul spre Guvern. Pentru a controla situatia, fortele de ordine au chemat intariri, ajungand la un numar de 1.800 de politisti implicit jandarmi. Acestia au fost nevoiti sa foloseasca gaze lacrimogene pentru a mai aplana repulsia oamenilor.
     Cetateni au ajuns in pragul disperarii si spun ca nu mai au cu ce sa traiasca, avand cate doi sau trei copii carora nu le poate oferii hrana si educatia necesara, cu un salariu atat de mic. Romanii sustin ca sunt foarte speriati privind situatia imediat urmatoare, cand criza se pare ca isi va atinge apogeul.
     Cu toate aceste actiuni provocate de catre sindicalisti, atat Traian Basescu cat si guvernul nu par a fi speriati de aceasta situatie delicata cu care poporul roman se confrunta, intrucat numarul protestantilor fiind mic si deloc ingrijorator, reprezinta doar 0,2% din intreaga populatie a Romaniei.
     Altmiteri presedintele discuta pe la radio despre activitatile guvernului, fara a fi constrans de multimea agitata.
     Desi astazi s-au retras mai repede decat era prevazut, liderii sindicali anunta faptul ca este doar inceputul perioadei de protest, iar astfel de activitati mai sunt programate pentru saptamana aceasta si cealalta.
 Imagine din Piata Victoriei din aceasta dupa-amiaza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu