duminică, 26 septembrie 2010

Absolventi de succes!

     In urma unui studiu efectuat s-a constatat faptul ca, absolventii Stanford, Whaton si Harvard au cele mai mari sanse in a cladi o cariera de succes. Astfel in trei ani de la absolvire, fostii studenti castiga sume intre 160.000 dolari si 170.000 dolari. In ceea ce priveste gasirea unui loc de munca, in trei luni de la absolvire, Universitatile americane domina topul celor mai bune scoli de afaceri din intreaga lume, pe primul loc stationand “Indian School of Business”, fiind urmata de catre “Hong Kong UST Business School”.   Momentan peste 5 milioane de tineri europeni se afla in cautarea unui loc stabil de munca, insa cea mai mare parte dintre ei sunt dezamagiti, intrucat nu au experienta si calificarile necesare, fiind slab pregatiti. Valoarea somajului in randul tinerilor se majoreaza la nivel European, ajungand la 25% spre deosebire de Statele Unite ale Americii, care au un procent mai redus, si anume de 18, 6%. Romania se pare ca, din acest punct de vedere nu se claseaza pe un loc codas, doar 16% dintre tinerii invatacei intrand in somaj, totodata acumuland la sfarsitul fiecarui an 120.000 de absolventi, carora din nefericire nu li se atribuie decat cateva mii de locuri.  Tocmai prin prisma acestui lucru, majoritatea tinerilor absolventi sunt constransi de aceasta situatie, nevoiti fiind sa plece in strainatate.
     Daca erati curiosi care dintre Universitati este cea mai buna din lume, va spun ca aceea se numeste “London Business School”, iar un absolvent care tocmai a terminat acolo are cea mai buna pregatire profesionala, cu un potential salariu de 164.989 dolari. Universitatea Stanford se afla si ea pe locul II, in clasamentul general al celor mai bune scoli din lume, fiind urmata de catre Wharton pe locul III si Harvard pe locul IV.
     In principiu, daca doriti sa optati in favoarea unei facultati din strainatate, cele de mai sus ar reprezenta o varianta, una dintre cele mai viabile, fapt pentru care un factor determinant in gasirea unui loc de munca, il constituie categoric, nivelul de pregatire profesionala. Pe aceasta cale, doresc sa le comunic tuturor absolventilor ca, indiferent unde aleg sa studieze, sa isi depuna toate diligentele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu