joi, 16 septembrie 2010

Pensiile stagneaza, motiunea este respinsa!

     In cadrul sedintei de ieri convocate in Camera Deputatilor, care nu a durat mai putin de 9 ore, s-au discutat subiecte cu privire la Legea Pensiilor, precum si despre motiunea simpla propusa de opozitie, respectiv PNL legata tot de pensii. Dupa cum spuneam, abia dupa 9 ore de negocieri si discutii pe aceasta tema, motiunea simpla a fost respinsa, ca si celelalte concepute de catre opozitie. In tot acest timp s-a discutat despre majorarea pensiilor si pastrarea pensiilor speciale pentru militari. In ciuda faptului ca, a durat extrem de mult pana acestia au reusit sa ajunga la o concluzie, ca drept urmare se pare ca nimic nu s-a schimbat din acest punct de vedere. Propunerea pentru majorarea pensiilor era de un procent de pana la 45%, insa din pacate nu s-a acceptat acest proiect efemer, in opinia lui Emil Boc. Acesta a declarat ca, nu au de unde sa extraga aceste sume colosale pentru a atinge un procentaj atat de mare la pensii, fiind nevoiti sa se imprumute din nou. Tinand cont ca Traian Basescu se pregateste de o noua tranzactie monetara de la Uniunea Europeana, facand alte datorii acestei tari, este indicat ca in acest moment sa nu mai largeasca sfera imprumuturilor, intrucat in aceasta conjunctura ar denota apatie fata de poporul pe care il conduce. Premierul a mai precizat ca pensiile vor stagna si in perioada anului 2011,iar o constatare pe o perioada mai lunga de timp nu o poate face momentan. Asadar pensionarii raman cu acelasi venit lunar, dar in concordanta cu preturile majorate la alimente.
     Intr-o alta ordine de idei guvernul doreste ca femeile sa aiba varsta de 65 de ani, in momentul in care vor iesi la pensie, insa deocamdata nu s-a luat o hotarare privind varsta de pensionare.
     Opozitia nu se lasa infranta, continuand cu incercari de motiuni simple. PSD sustine mediul de sanatate, fapt pentru care au depus marti o motiune simpla la Senat cu titlul “Sanatatea- intre umilinta oamenilor si neputinta Ministerului Sanatatii”. Cu toate ca sunt absolut siguri ca puterea nu va aproba nici o motiune, deoarece toate contin amenintari la adresa PDL-ului, opozitia incearca totusi sa domine, iar acest lucru are o conotatie deosebit de importanta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu