marți, 21 septembrie 2010

Responsabilitatea de a fi lider pe timp de criza

     Unul dintre conceptele controversate si desigur amplu dezbatute in mediul politic, economic, financiar este acela de a-ti asuma responsibilitatea ca si lider, avand o obligatie deosebit de importanta in a lua cele mai potrivite decizii, privind evolutia unui stat. De doi ani pana in momentul curent, in Romania atat economia cat si populatia au inceput sa isi reduca numarul din cauza aparitiei crizei economice, aceasta generand o intreaga serie de neplaceri la nivel national. In aceste circumstante tot mai multi cetateni parasesc tara pentru a muncii in strainatate, unde traiul de viata s-a dovedit a fi mult mai bun spre deosebire de Romania. Desigur ca si alte state se confrunta in prezent cu grave probleme financiare, insa cu toate acestea liderii nu sustrag banii de la populatie pentru a acoperii cheltuielile statului, asa cum se petrece in tara noastra.
     Fiind subiectiva mentionez faptul ca, masurile de austeritate pe care presedintele Traian Basescu le aplica nu sunt necesare pentru o perioada de criza, timp in care economia involueza pe zi ce trece, ci avem nevoie de solutii eficiente. In aceasta perioada Traian Basescu nu a facut decat sa taie salariile bugetarilor, sa majoreze preturile alimentelor, TVA-ul implicit impozitelor, iar lista poate continua, lucru care face exceptie de la regula propriu-zisa, si anume luarea unor masuri care sa largeasca sfera bugetului, nu cea a datoriilor la U.E(Uniunea Europeana) si FMI(Fondul Monetar International).
     Pe parcursul trimestrului II, Romania s-a plasat in aria celor sase tari din U.E , inregistrand contractii economice. Astfel doar Grecia falimentara si mica Letonie au scaderi econimice mai mari decat Romania, care in prezent ”se lupta” cu Bulgaria pentru a detine locul III in minoritatea statelor europene cu cresteri negative.
     Asadar stagnarea sau involutia unui stat depinde defapt, de capacitatile pe care le are sau nu un lider. Facand referire la ideile si actiunile mai putin integre ale lui Traian Basescu, pe care acesta le exercita asupra poporului, am convingerea ca situatia economica se va prezenta la fel de prost si in continuare.
S-a constatat ca atat Traian Basescu cat si PDL au inregistrat scaderi spectaculoase, cu privire la responsabilitatea lor ca si lideri politicieni in Romania, intrucat 81% din intregul numar al populatiei, doreste suspendarea actualului presedinte. Voi ce parere aveti despre actele liderului Romaniei?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu