joi, 30 septembrie 2010

Guvernul PSD

                                   13 MINISTERE SI 4 MINISTRI DELEGATI


     In acest fel arata guvernul conceput de catre partidul din opozitie PSD, propunandu-si un guvern mai elevat si mai complex. La prima vedere noua formula a ministerelor pare mult mai interesanta si eficienta, spre dosebire de cea actuala care denota dezechilibru constitutional.
          Minisiterele sunt realizate sub o alta forma, si anume: Finante si Economie/ Agricultura si Dezvoltare Rurala/ Munca si Protectie Sociala/ Sanatate si Familie/ Educatie/ Cercetare/ Tineret si Sport/ Administratie, Interne si Dezvoltare Regionala/ Industrie, Comert, Turism si Mediul de Afaceri/ Mediu, Ape si Paduri/ Afaceri Externe/ Cultura, Culte si Minoritati/ Justitie/ Aparare si Securitate Nationala/ Infrastructura si Constructii.

          Domenile pentru care sunt propusi cei 4 ministri delegati:

  •  Atragere de fonduri europene
  • Controlul guvernamental
  • Politici publice si implementarea reformelor
  • Dialog social, relatia cu sindicate si societatea civila
     Atat Adrian Nastase, cat si Victor Ponta au precizat faptul ca, aceasta prezentare a noului proiect PSD reprezinta doar o schita si ca nu au discutat la nivelul partidului, referitor la potentialii ministri.
     Victor Ponta in calitate de lider al PSD a declarat ca, daca proiectul va accede la guvernare vor continua prin a colabora cu FMI(Fondul Monetar International), insa de aceasta data nu vor mai imprumuta bani, intrucat Romania a tot apelat la imprumuturi din partea FMI in ultimii doi ani, ci Fondul va trebui sa opereze alaturi de CE(Comisia Europeana), un audit comun al situatiei economice din statul roman.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu