vineri, 17 septembrie 2010

Situatia Romaniei

          Facand cercetari amanuntite, am aflat motivele pentru care Romania se afla in momentul de fata in colaps, iar pe aceasta cale le voi face cunoscute pe trei dintre acestea, respectiv cele mai importante.

     1 IMPRUMUTUL DE LA FMI (Fondul Monetar International), acesta ajungand la o valoare de 20 MILIARDE EURO. Datoria externa pe care Romania o are in prezent, s-a dublat in ultimii 2 ani, acest lucru intamplandu-se in momentul in care s-a oferit informatia ca, statul roman se loveste de o puternica criza financiara, timp in care si Traian Basescu se pregatea pentru cel de al 2 -lea mandat la presedentie. Imprumuturile ajungand la suma de 87 MILIARDE EURO. In 2011 se preconizeaza un nou imprumut, intrucat guvernul mai are nevoie de 5,7 MILIOANE EURO pentru a acoperii deficitul bugetar.
     2 SOMAJUL, marea problema la romani! S-a constatat in ultima perioada faptul ca, somajul in Romania distruge atat bugetul statului cat si salariile, scazand astfel puterea de cumparare. Din acesta cauza oamanii nu reusesc sa prospere in aceasta tara, pe fondul unui salariu derizoriu.
     3 AGRICULTURA  pusa la pamant! Asadar este mai usor sa importam, in schimbul faptului de a gestiona propriile culturi, tocmai de aceea Agricultura a ramas fara fonduri, subventii, irigatii, iar cele cateva ferme cu adevarat importante nu pot face fata necesarului productiv al tarii.

          Pe langa toate acestea, presedintele impreuna cu guvernul sustine ca va continua cu astfel de masuri de austeritate si in anul 2011, care contin taierea de salarii, taierea sau stagnarea pensiilor, majorarea preturilor implicit si a impozitelor, iar lista poate continua. Cu toate ca incercam sa traversam o criza economica, acest lucru poate fi iluzoriu pentru cei mai multi dintre noi, neavand sprijinul statului de drept. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu