miercuri, 15 septembrie 2010

Puneti mana pe carte, nu pe telecomanda!

     “Puneti mana pe carte, nu pe telecomanda!”a fost strigatul Prim-ministrului Romaniei, Emil Boc. Acesta le-a transmis un mesaj elevilor care tocmai au pus coatele pe bancile unui nou an scolar.
     Largind sfera declaratilor, Emil Boc i-a sfatuit pe invatacei sa nu mai piarda timpul cu tot ceea ce le ofera televiziunea din ziua de astazi, urmarind serialele tv si asa mai departe, ci sa isi acorde timpul liber studiului si cititului, asigurandu-i de faptul ca, dupa atata ploaie va rasarii si soarele. Premierul este ferm convins ca anul acesta sitemul educational va evolua si se va desfasura intr-un mod mult mai complex, spre deosebire de anul precedent, in care s-au petrecut numai neplaceri cu o pondere destul de ridicata. El se arata foarte interesat de educatia copiilor din Romania si doreste ca masurile luate in investment sa fie unele dintre cele mai bune, aceasta in ciuda constrangerilor impuse de criza economica din statul roman, care incepe din ce in ce mai mult sa se desfasoare intr-un mod vehement si incontrolabil de catre actuala putere, capabila doar de luarea unor masuri de austeritate, care nu fac decat sa majoreje sfera datoriilor.
     Boc nu i-a neglijat nici pe profesori, informandu-i ca este absolut necesar constructia solida a unui sistem educational, care poate permite dezvoltarea abilitatilor acestor elevi, nu doar transmitearea informatilor stiintifice.
     Datorita faptului ca se nasc controverse legate de actuala putere si influenta acesteia asupra copiilor, la inceputul noului an scolar personaje din lumea politica nu au avut permisiunea de a participa la deschiderea scolilor. Cu toate acestea, doresc sa cred ca mediul din invatamant se va modifica colosal.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu