luni, 4 octombrie 2010

Involutia educatiei in Romania!

     In ultima perioada capacitatea educatiei din Romania s-a redus considerabil, iar asta din cauza faptului ca profesorii nu mai reprezinta un factor important ce determina evolutia elevilor si studentilor. Acestia au devenit tot mai dezinteresati in ceea ce priveste educatia in Romania, fiind constransi de diferiti factori ce i-au influentat sa isi modifice atitudinea ulterior. Printre acesti factori amintim si scaderea salariilor cu 25% din ultimele doua luni, dar si drepturile lor care nu sunt respectate de catre stat. Din aceste motive, profesorii au recurs la vechile strategii din vremurile ce sustineau dictatura, si anume la iesirile fortate in strada pentru a-si striga nemultumirile.
     Asadar maine 10.000 de sindicalisti sunt asteptati in Piata Victoriei, de unde se vor deplasa intr-un mars pe Calea Victoriei spre Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei, iar sloganul acestora fiind “Salvati scoala romaneasca!”. Mesajul lor este adresat tuturor fortelor politice care nu mai iau in calcul nici un fel de masura viabila pentru realizarea unei educatii mai complexe si eficiente. Liderii sindicatelor ii invita cu aceasta ocazie atat pe parinti, cat si pe elevi respectiv studenti, sa li se alature in aceasta actiune. Altmiteri daca aceste proteste nu vor avea nici un rezultat favorabil, Romania risca sa ramana fara educatie de amploare, ceea ce va diminua numarul de angajari in tara.
     Cu privire la acest subiect, presedinteleTraian Basescu a facut o declaratie, amplificand faptul ca nu va lua in calcul aceste “iesiri” ale sindicalistilor pana in momentul in care acestia nu vor fi intr-un numar mai mare de doua milioane, reprezentand aproximativ jumatate din intreaga populatie activa a Romaniei.
     Sa nu uitam faptul ca, Traian Basescu a avut intentia de a inchide 3.000 de scoli, insa datorita discutiilor cu ministrul Educatiei Daniel Funeriu a inchis doar 1.300 de scoli. Insa acesta a fost singurul plus pe care Daniel Funeriu l-a adus in Educatie, tinand cont ca nu are capacitatea de a dezvolta acest domeniu, intrucat conform regulamentului invatamantului romancesc acesta nu are decat unsprezece clase practicate aici iar din spusele lui, restul in straintate. Cu toate acestea ministrul nu si-a echivalat diploma de studii din strainatate, fapt care ne determina sa ne gandim ca Educatia este condusa de un anume “oarecare”.
     Spre surprinderea mea s-a constatat faptul ca, in Romania legea nu ii obliga pe membrii guvernului sa aiba studii superioare, de aici lasandu-va dumneavostra dreptul la concluzie…


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu