miercuri, 11 august 2010

Traian Basescu la radio

        Primul subiect al acestui blog este,desigur unul legat de politica romaneasca,si anume faptul ca Traian Basescu doreste sa puna impozit pe orice.Dupa ce a anuntat ca va pune impozit pe manele si pe averile mai mari de 450.000 de euro,nu se lasa atat de usor,continuand cu noi idei.Astazi, Presedintele Romaniei a fost invitat la postul de radio romanesc,facand unele declaratii importante pentru tara.Una dintre acestea este ca va pune impozit pe orice.Din aceasta declaratie nu reies foarte multe explicatii, facand-o doar publica,nu si vorbind in detaliu.
        Din punctul meu de vedere pot spune ca acest lucru cu siguranta nu se va intampla,deoarece impozitul nu se poate aplica pe"orice" asa cum spune seful statului,desi trebuie sa fim precauti pentru ca nu se stie ce idei va mai concepe Traian Basescu.
        Un alt subiect despre care a mai discutat Presedintele,a fost strict la adresa profesorilor din invatamantul romanesc spunand,astfel ca daca pe un profesor nu il multumeste statutul sau,isi poate face altul sau isi poate gasi un hobby pe langa serviciul pe care il are.O alta remarca la adresa cadrelor din invatamant, a fost aceea ca un profesor lucreaza 16 ore pe saptamana, pe cand dumnealui lucreaza 16 ore pe zi,salariul fiind bineinteles diferit,cel al unui profesor depasindu-l pe cel al unui sef de stat.
        Parerea mea este destul de diferita de cea a lui Traian Basescu, pentru ca dintr-o asemenea ecuatie nu poate iesi un rezultat asa cum i-a iesit domniei sale.In primul rand este gresit faptul ca, Presedintele a comparat doua profesii atat de distincte,salariul profesorilor fiind calculat la luna,desigur nu la zi,iar pe langa prezenta la ore un profesor mai are si alte responsabilitati in cadrul serviciului.
        Traian Basescu a mai amintit ca este foarte mandru de Guvern,din unele puncte de vedere,progresele existand,insa doreste ca ele sa se succeada mai rapid.Pe de alta parte il deranjeaza unele comantarii ale membrilor PDL(Partidul Democrat Liberal),acesta spunand ca daca ar fi el seful partidului,functie care ii corespunde lui Emil  Boc,i-ar "detrona" din functie imediat pe acesti indivizi, neacceptand sa se comenteze asemenea ironii.
        Domnule presedinte, eu va informez ca deja unul dintre acesti cronicari doreste sa se retraga din actualul partid(PDL),fiind vorba despre Sever Voinescu,nemaiacceptand probabil guvernarea care se face in aceasta tara.Spunandu-mi parerea,as fi de acord cu retragerea domnului Voinescu.De ce? Deoarece acest domn nu semnifica nimic in partid,iar pierderea nu ar fi una colosala. Asa ca nici partidul nu are nevoie de dansul,nici dansul de partid.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu