duminică, 22 august 2010

China a surclasat economia Japoniei!

     China a ajuns in acest an pe locul doi in lume,din punct de vedere economic,depasind Japonia, care a ocupat acest loc timp de 40 de ani. China avand o crestere a economiei de 10% pe an, spre deosebire de Japonia care creste ulterior doar cu 3%.
     Pe locul intai se claseaza S.U.A(Statele Unite ale Americii), insa exista statistici care prevad China, ca ar putea deveni principala putere economica a lumii pana in anul 2030. Tinand seama de faptul ca, in urma cu doar 5 ani, PIB(Produsul Intern Brut) al Chinei reprezenta doar jumatate din cel al Japoniei,iar acum depasind-o,putem preciza fara ezitare,ca aceasta tara(China) ne va surprinde crescand rapid pe piata economica a lumii. Desi a trecut pe locul doi, venitul pe cap de locuitor de 3.800 de dolari pe an, este doar o fractiune din venitul pe cap de locuitor in Japonia si Statele Unite. Iar in acest timp, atat exporturile cat si consumul au ramas puternice, guvernul anuntand marti,ca vanzarile cu amanuntul au crescut cu 18,3% in iunie, fata de perioada similara a anului trecut. Exporturile crescand cu 44% in iunie, pe o baza anuala.
     "China este,in continuare, o tara in curs de dezvoltare. Suntem destul de destepti sa ne dam seama de acest lucru." a afirmat Yi.
     In final, doresc sa felicit cu aceasta ocazie China, pentru progresele majore efectuate, intr-un timp deosebit de scurt si toate proiectele interesante, de care ne bucuram si noi romanii, existand mici colaborari cu aceasta putere economica. Sper ca si pe viitor, Romania sa colaboreze mai mult cu acesta tara,intrucat vom avea multe de invatat si de castigat alaturi de China. In ultimul timp, am observat ca tot mai multe"puteri" ale Romaniei, se indreapta catre aceasta tara,dorind sa intre in contact cu ideile ingenioase si practice ale poporului chinez. Asa ca le voi ura succes celor care aspira la o investitie in China, deoarece o afacere acolo este intradevar, profitabila!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu