sâmbătă, 14 august 2010

O usoara marire PIB

     Conform datelor Institutului National de Statistica,s-a observat o usoara majorare a PIB-ului(Produs Intern Brut) in trimestrul II al acestui an,existand o crestere cu 0,3% comparativ cu trimestrul I. Insa daca analizam,cresterea nu este una tocmai favorabila,tinand cont ca in prima jumatate a anului 2009, PIB a suferit o scadere de 1,5%,iar in toamna anului acesta a inregistrat scaderi in aproximativ fiecare trimestru,cu exceptia trimestrului din 2009.
     FMI(Fondul Monetar International) mizeaza pe faptul ca valoarea PIB se va majora cu inca 1,5-2%,insa acest lucru s-ar putea intampla in anul 2011.Daca luam in discutie statisticile FMI, putem observa ca Romania s-ar putea clasa in primele tari din U.E (Uniunea Europeana),fiind un record al tarii noastre(primul dealtfel din 2007,de cand am aderat la U.E).Insa nu putem fi prea optimisti!De ce spun asta?Deoarece in ciuda celor spuse,consider ca avem o gaura destul de adanca in economia tarii,tocmai de aceea va fi destul de complicata realizarea unei cresterii colosale intr-un timp atat de scurt.
     Unele pareri spun ca Romania a iesit din recesiune,lucru total neadevarat,pentru ca in comparatie cu alte tari,aceasta se afla la un nivel scazut de crestere,intrucat alte tari din U.E au avut parte de o majorare considerabila,astfel in Germania s-a inregistrat cea mai mare crestere economica din ultimii 23 de ani,si anume de 2,2%,iar in Franta cu un procent de 0,6%.
     Tinand cont si de spusele Presedintelui,vom devenii oarecum mai pesimisti,intrucat acesta nu spera la nici o majorare economica,cel putin nu in urmatoarea perioada.Dar nu putem fi siguri de ceea ce spune Traian Basescu, pentru ca in ultima perioada s-a dovedit a fi mai putin credibil. La randul domniei sale,a jignit intregul popor,declarand ca tara nu mai are credibilitate,iar aici imi pun eu intrebarea!Datorita carui fapt s-a petrecut acest eveniment?!Desigur datorita incapacibilitatii de a fi puternic,insuri presedintele nostru drag Traian Basescu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu