joi, 26 august 2010

La coada toata ziua

     Voi incepe bineinteles cu actualul Ministru al Muncii, si anume domnul Maihai Seitan si cu declaratiile socante alea acestuia. Una dintre, ar fi aceea in care ii trimite pe cetatenii cu drepturile de autor la coada,spunandu-le in felul urmator: "Ciocu' mic si mars la coada!". Un indemn din perspectiva mea, a unui cetatean normal cu o logica corecta, care este predispus esecului din aceasta tara. Pe mine nu m-a deranjat faptul ca a spus-o, ci felul in care acesta a spus-o. Tinand cont, ca un actual ministru se adreseaza intr-un fel atat de insensibil acestor cetateni care pe langa faptul ca nu stiu efectiv, ce au platit astazi, intrucat nimeni nu le-a explicat care este logica acestei legi, au stat o zi intreaga la cozile  imense care s-au format in jurul panzului, in toate judetele din tara. La informarea Primului-ministru Emil Boc, legata de acest eveniment neprevazut, dumnealui a replicat ca aceste cozi nu exista. In prim-moment si domnul Seitan ne-a spus acelasi lucru, insa o reporterita mai indrazneata i-a aratat pe propriul laptop situatia dezastruoasa din Romania. In momentul imediat urmator, Ministrul Muncii a spus: "Si care este problema?Unde sunt?Eu nu-i vad, iar daca sunt este normal sa se duca sa isi achite datoriile la stat". Din punctul meu de vedere, da! Este absolut normal ca cetatenii sa isi achite datoriile la stat, insa acestea nu pot fi catalogate ca fiind niste datorii, ci mai degraba  obligatii nejustificate, din partea Guvernului la adresa autorilor. Spunand foarte sincer, eu nu am mai vazut sau auzit ca in vreo tara mai exista un asemeanea sistem de guvernare, un sistem care ne trimite la coada.
     Cetatenii nu s-au plans de faptul ca vor mai platii niste bani in plus la stat, ci ca nimeni (nici macar casierele), nu a stiu sa explice ce inseamna aceasta plata in plus. De aici denota, ca aceste "datorii" cum le numeste domnul Seitan, sunt astfel nejustificate. Oamenii inghesuindu-se la cozi de frica, desigur de a mai platii si amenzile pentru neprezentarea la timp. Cu toate acestea exista si o veste buna, fie e minora, si anume ca timp de 2-3 luni, acestia nu vor plati amenda pentru neprezentarea la timpul corespunzator impus de Guvern.Desi in lege scrie alt lucru, insusi Seitan contrazice legea.
     Vreau sa mai comentez aceste declaratii rautacioase ale lui Seitan si Boc, doar printr-o simpla afirmatie. Acesti domni sunt siguri ca vor fi demisi din actuala funtie, iar pe aceasta cale mai profita de putinul timp ramas pana la "marea plecare" cred eu, asteptata de catre majoritatea romanilor pentru a isi spune probabil, parerile reale legate de intreaga populatie. Aceste doua personaje politice sunt insotite si de catre alti ministrii care dezechilireaza Guvernul Romaniei, iar in aceasta categorie isi fac prezenta si domnii, Vladescu, Videanu, Berceanu, iar lista continua.
     Cu aceasta ocazie doresc sa aduc in discutie si situatia legata de schimbarea Guvernului de la 1 Septembrie, sperand ca acest termen nu va fi modificat. Revenind la inlocuirea actualilor ministrii,sau o parte dintre acestia, consider ca doar schimbarea personajelor nu va infrumuseta scena politica, ci deopotriva va stagna sau in cel mai rau caz va involua.
     Eu personal spun ca, aceasta situatie se va ameliora doar in cazul in care Guvernul va beneficia de o schimbare radicala, adica reconstruirea sistemului guvernamental, deoarece nu ministrii sunt de vina(bine, nu spun ca acestia sunt total nevinovati,avand si ei partea lor de culpa), ci la baza acestora se afla un sistem prost gestionat.

     Priviti numai, cat de suparati sunt o parte dintre Ministrii Romaniei, din cauza deficitului bugetar de la noi din tara!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu