vineri, 23 decembrie 2011

Motiunea de cenzura a picat

     Motiunea de cenzura, initiata de opozitie impotriva comasarii alegerilor locale cu cele parlamentare si care apare sub denumirea "Dupa 22 de ani democratia este in pericol", a fost dezbatuta ieri in Parlament, insa sub o alta forma decat cea pe care o mai vizionasem. Astfel ca, Victor Ponta, co-presedinte USL fiind constient de faptul ca motiunea are foarte putine sanse sa treaca mai departe cu ajutorul votului din plen a decis sa adopte o atitudine de revolutionar, bineinteles, alaturi de el aflandu-se cu suficiente resurse de rabdare si diplomatie si restul sustinatorilor USL. Victor Ponta a avut de aceasta data o tinuta specifica miscarii revolutionare, purtand pulover cu brasarda tricolora, iar discursul acestuia a fost unul dintre cele mai directe, reale si vehemente pe care le-a sustinut pana acum. Aceeasi atitudine sau poate una chiar mai revoltata a avut si Crin Antonescu, co-presedinte USL, care a sustinut ferm urmatoarele afirmatii :
 „Nu există în 22 de ani o explicaţie mai răspicat fascistă şi antidemocratică decât cea pe care dvs, domnul prim-ministru, o faceţi. Sigur, dumneavoastră aveţi un Fuhrer, dumneavoastră aveţi la dispoziţie un popor, dumneavoastră ştiţi ce trebuie şi ce nu trebuie să facă naţiunea, dvs ştiţi că cine nu este de acord este duşmanul poporului şi ca atare, nu mai avem nevoie de alegeri şi de campanii electorale”
     Desigur ca motiunea a picat si de aceasta data, asa cum era de asteptat deoarece suntem foarte constienti, acum mai mult ca niciodata ca in Parlament lucrurile vor fi devenit mai simple pentru putere, dar mai complicate pentru opozitie, odata cu plecarea lui Mircea Geoana de la sefia Senatului, cea dintai reusid sa acapareze intreaga putere legislativa din Romania. Conform datelor furnizate de Parlament, motiunea de cenzura ce interzicea comasarea alegerilor a obtinut doar 209 voturi favorabile, din cele 234 necesare trecerii acesteia mai departe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu