duminică, 18 decembrie 2011

Geoana, un politician influent

     Chiar daca a fost exclus din PSD, din pricina unei cauze nefondate, si implicit inlaturat de la sefia Senatului, post pe care il detine actualmente un reprezentant al puterii (cum, de altfel era de asteptat), si anume Vasile Blaga, Mircea Geoana are incredere in fortele proprii si in potentialul politic de care dispune, afirmand astfel faptul ca face parte in continuare din categoria politicienilor influenti.
     Intrebat de catre un jurnalist daca, peste un an va mai fi in Parlament, senatorul Geoana a apreciat ca nu este necesar, si il citez "sa fii tu in Parlament, ca pratidul tau sa fie in Parlament", adaugand ulterior un raspuns la care momentan nu m-as fi asteptat, anume ca in Guvern este posibil sa fie, dar nu neaparat. Asadar, de la aceasta replica multe voci ar putea spune ca Mircea Geoana intentioneaza sa se alature unuia dintre partidele de guvernare, renuntand la "lupta" politica pe care a avut-o cu acestea pana acum sau oricine se poate gandi la faptul ca acesta isi poate infiinta un partid care ar reusi sa inlature actuala putere, desi ar fi cam greu in contextul actual. In principiu, certitudine nu avem, cu privire la ceea ce va face proaspatul demis din PSD, insa ne putem astepta si la ceva grandios, dupa cum ne promite.
     Facand o legatura cu sefia Senatului, daca ne amintim cu putin in urma, cred ca este vorba de un an si ceva totusi, actualul presedinte al Senatului, Vasile Blaga si-a dat demisia din functia de ministru al Administratiei si Internelor, din cauza faptului ca cei pe care ii conducea nu erau multumiti de activitatea prestata de acesta. Prin urmare, a fost nevoit sa isi dea demisia, intrucat protestele de strada luasera amaploare si nu mai putea face fata unor astfel de presiuni.
     Ca o concluzie, nu pot sa spun decat ca sunt convinsa ca si de aceasta data numirea lui Blaga in fruntea Senatului se va finaliza daca nu mai rau , cel putin la fel ca numirea precedenta sau exista posibilitatea minora, dar exista ca cei de la putere sa il fi instruit suficient de bine pe noul presedinte al Senatului, astfel incat sa nu se mai ajunga la o situatie ca cea anterioara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu