duminică, 4 decembrie 2011

Bugetul pe 2012

     Nu in urma cu mult timp, si mai exact pe data de 25.11.2011 Proiectul Bugetului pe 2012 a fost adoptat, intr-un mod iluzoriu, de catre Guvernul Boc si spun intr-un mod iluzoriu deoarece se pare ca istoria se repeta, la fel ca si in anii anteriori, intrucat de fiecare data am fost pusi in situatia de a auzi aceleasi replici, care nu s-au transformat niciodata in realitate, tocmai pentru ca erau promisiuni imposibil de pus in aplicare. Astfel ca, devenim tot mai constienti de faptul ca promisiunile iluzorii de moment vor ramane la acelasi stadiu, si anume unul premergator, fara un viitor promitator.
     Istoria ne relateaza ca inaintea revolutiei din anul 1989, politicile erau luate in considerare cu mult mai multa seriozitate, iar promisiunile erau respectate intru totul, acum insa, spre dezamagirea noii generatii, lucrurile au evoluat in sens negativ, si un element care ne demonstreaza acest lucru este chiar traiul alarmant, pe care suntem nevoiti sa il acceptam si sa il includem in propriile vieti.
     Personal, nu stiu cum arata un proiect de buget al tarii pe vremea cand Nicolae Ceausescu conducea statul roman, insa constat ca cel de acum nu reprezinta o baza solida, in ceea ce priveste accelerarea prosperitatii Romaniei in urmatoarea perioada.
     Bugetul pe 2012 vizeaza, in principiu, un deficit bugetar de 1,9% din PIB si o crestere economica de 2,1%. "Standarde imposibil de atins", opineaza Crin Antonescu, co-presedinte al USL, in contextul in care pana si cele mai dezvoltate state ale Uniunii Europene vor avea de suferit din punct de vedere economic/financiar. Alte prevederi ale bugetului pe anul viitor fac referire la inghetarea pensiilor si a salariilor, continuarea politicii "1 din 7" bugetari vor fi nevoiti sa isi paraseasca locul de munca. De asemenea, modul de distribuire a banilor la ministere este unul deficitar, intrucat la M. Transporturilor si M. Mediului se vor aloca 500 mil. euro, respectiv 700 mil. euro, in timp ce de la M. Agriculturii se va extrage suma de 100 mil. euro, iar de la M. Muncii si M. Administratiei si Internelor sumele de 1,3, respectiv 1,7 mld. euro. Prevederile noului buget sunt intr-un numar mai mare, dar nu este cazul sa le enuntam, deoarece acelea deja stiute de noi  sunt imposibil de realizat, prin urmare intregul Buget pe 2012 nu va fi posibil de pus in practica.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu