luni, 21 februarie 2011

Romania indatorata pana in 2019!

                Datoria publica a Romaniei s-a dublat odata cu aparitia crizei economice, ajungand la o valoare de peste 190 miliarde de lei, ceea ce este echivalentul a 54 miliarde de euro.
               2008=>> 109,1 miliarde lei
               2009=>> 147,3 miliarde lei
               2010=>> 193,89 miliarde lei
    In prezent se pare ca Romania se confrunta cu o criza economica fara precedent, urmata fiind de una alimentara, asa cum s-a afirmat de catre specialistii internationali. In perioada ce va urma intregul plan mondial va fi afectat de criza de alimente, preturile acestora ajungand sa se dubleze. In acest context, Romania este in dificultate,spre deosebire de alte tari, intrucat are dezavantaje economice grandioase care pot conduce spre colaps intern.
    Cu putin timp in urma, premierul(INCA ACTUAL) Emil Boc facea declaratii spunand faptul ca, "Incepand cu 2011, mergem pe crestere economica", o afirmatie eronata sustinuta decat de el si restul gastii sale PDL-iste. Daca analizam putin economia romaneasca per ansamblu si masurile care s-au implementat pe parcursul stationarii actualului guvern la putere, constatam stupefiati ca aceasta situatie se va ameliora extrem de greu si desigur tot cu banii cetatenilor. Intrebarea mea este insa, urmatoarea: De unde vor mai fi extrasi acesti bani, tinand cont ca salariile bugetarilor au fost micsorate cu 25%, pensiile cu aproximativ 5%, TVA-ul majorat cu 5% si preturile marite pana la "saturatie"?! Iar daca mai adaugam si datoria specificata mai sus, pe care tot romanii o vor cotiza, la ce concluzie ajungem?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu