luni, 11 aprilie 2011

Un nou lider PDL?

     In aceasta zi Emil Boc, Vasile Blaga si Theodor Paleologu si-au lansat oficial candidaturile la sefia PDL, in urma discordiei care a declansat-o chiar presedintele Romaniei, Traian Basescu. Acesta a precizat faptul ca doreste un premier tehnocrat, iar in consecinta Emil Boc va trebui sa detina doar o functie dintre cele doua existente. Astfel ca, in urma rezultatelor alegerilor din partid se va decide daca Emil Boc va ramane in functia de prim-ministru sau doar lider al partidului de guvernare.
     Nume importante din PDL, ce il sustin oficial pe actualul lider sunt Elena Udrea, Gheorghe Flutur, Valeriu Stoica, Raluca Turcan, Roberta Anastase, Ioan Oltean, Anca Boagiu, Theodor Stolojan, Theodor Baconschi, Edmond Talmacean ( care si-a stricat notorietatea prin intermediul anumitor prestatii lamentabile la diferite emisiuni de televiziune), cat despre Vasile Blaga nu putem spune ca detine un numar atat de mare de sustinatori, insa printre cei existenti se numara Adriean Videanu, Radu Berceanu, Cezar Preda, Sorin  Frunzaverde, Cristian Boureanu. Theodor Paleologu are un numar mai redus de sustinatori, spre deosebire de contracandidatii sai, nume nu foarte cunoscute sau semnificative.
     Doua motive enuntate de catre premier, intru sustinerea candidaturii sale la sefia partidului sunt acelea ca doreste sa duca Romania pe o crestere economica, dar sa si intareasca profilul de dreapta al PDL, singurul autentic de dreapta din Romania, dupa cum specifica domnia sa. Vasile Blaga, secretarul general al partidului  a avut, cum era de asteptat, un discurs monoton, astfel incat acesta sa nu il poata depasi pe cel al lui Emil Boc.
     Din considerente personale, tind sa cred ca Boc va ramane, fara indoiala, in fruntea partidului, insa in detrimentul sau nu si premier. Din cate observ, individul cu pricina isi doreste cu ardoare, si se implica vizibil in acest sens, sa detina in continuare functia de lider PDL. Pe de alta parte, un personaj politic "de amploare", si anume Traian Basescu il sustine pe Boc in ramanerea la statutul de sef al partidului. De aici se poate remarca faptul ca aceasta tevatura politica nu tine decat de imaginea iluzorie a partidului in fata poporului, iar indiferent cine va detine functia de presedinte al PDL Bucuresti, tot sub jurisdictia lui Traian Basescu se va afla intreaga gestiune a evenimentelor.

Un comentariu:

  1. Un lucru e clar,daca Boc renunta acum la functia de premier pierde sustinerea organizatiilor ceea ce inseamna ca automat va pierde si presedentia partidului.
    Tind sa cred ca Boc va tine cu dintii de scaunul de premier cel putin pana cand se vor termina alegerile in PDL.In cazul in care va continua sa fie presedintele partidului,va renunta fara nici un fel de problema la functia de premier.
    Cred totusi ca Boc joaca riscant iar calculul i se poate intoarce impotriva, exact cand ii e lumea mai draga:daca nu isi va fi dat demisia pana la congres, alegatorii PDL pot considera ca ar fi mai bine să ramana în functia de premier si prin urmare să-l voteze pe Blaga preşedintele partidului sau cine stie chiar pe Theodor Paleologu(desi cred ca omu' asta va strange maxim 5 voturi). Dacă si-ar da demisia din functia de prim-ministru si ar candida din această postura,cu siguranta partidul l-ar alege preşedinte,doar nu l-ar lăsa să ajungă din prim ministru simplu membru al partidului, adica un nimeni…

    RăspundețiȘtergere