marți, 26 aprilie 2011

Situatia reala a Romaniei anului 2011

     Cand va depasi Romania criza in care se afla? Este intrebarea pe care si-o adreseaza majoritatea cetateniilor romani in clipele in care eu scriu acest articol. Cu siguranta un raspuns cert nu putem obtine pana cand acest fapt nu se va petrece realmente. Am fost nevoiti sa participam la dialogurile incompetente si mincinoase pe care le-au sustinut actualii guvernanti, am fost nevoiti sa ne incredem in faptul ca, dupa cum preciza premierul Romaniei, vom iesi din criza economica la care este supus intregul popor roman pana la sfarsitul lunii martie, insa in aceste conjuncturi Romania nu mai este dispusa la inca o inselatorie de acest gen. Anecdotele pe care ni le prezinta presedintele acum fac parte din trecut, presedintele insusi nu mai este verosimil, a devenit un individ care nu mai practica fapte eligibile unui conducator de stat.
     Criza economica s-a instalat in tara noastra la sfarsitul anului 2008, iar de atunci si pana acum nu am vazut solutii pentru sustinerea Romaniei la un nivel inalt, romanii fiind cei care au simtit cel mai acut acest lucru adaugandu-se si intreg pachetul masurilor de austeritate. Masurile de austeritate impuse de catre Guvernul Boc au generat scaderea salariilor si disponibilizarea bugetariilor, cresteri  de preturi, impozite si taxe, imprumuturi externe colosale, astfel persistand anumite intrebari si in mintea mea "Daca acesta este abia inceputul, care va fi continuarea? Dar sfarsitul crizei? La ce anume se mai pot astepta romanii?''. Astfel fiind spuse, lista nu se termina aici. Pe langa aceste masuri inopinante se poate adauga si o enormitate de fapte de coruptie ce au fost practicate de oameni cu functii importante in acest stat, care inca isi pastreaza posturiile, iar aici ma refer la doamna presedinte a Camerei Deputatilor care a adoptat o lege intr-un mod fraudulos, la domnul presedinte al ANAF, Sorin Blejnar care a fost implicat in scandalul vamilor, iar astfel de exemple pot continua. Romania se afunda intr-o prapastie obscura, iar cel care a impins-o in acea zona este chiar statul. Iar daca ne amintim si de atitudinea presedintelui fata de marii conducatori ai lumii constatam ca intradevar ne confruntam cu probleme majore.
     Asadar care sunt sansele ca Romania sa iasa in acest an din criza economica, atata timp cat aceasta se afla intr-o acerba criza de moralitate a politicului?



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu