duminică, 24 aprilie 2011

Productia de otel a Romaniei a depasit media europeana

     Productia de otel a Romaniei s-a majorat in luna martie cu 10,1% spre deosebire de media europeana  de 4%, ce intruneste mai multe tari care continua sa ne fie competitoare, dar care de aceasta data au avut ocazia in detrimentul lor de a viziona si un progres al tarii romanesti. Pe langa faptul ca Romania a depasit din acest punct de vedere media europeana, s-a constatat ca aceasta a avut o crestere mai mare chiar si decat media globala cu aproximativ 3%, astfel ca tara noastra se bucura de o ascensiune a otelului, ajungand de la 318.000 tone la 350.000 tone.
     In continuare Germania ocupa primul loc in UE , avand o crestere de 0,1% la luna, la trimestru un avans la 4,2%, ceea ce denota ca majorarea anuala atinge 16,8% cu o cantitate de 11,4 milioane tone. La nivel global China stationeaza pe primul loc cu un avans de 9% in martie, ajungand sa detina o cantitate de 170 milioane tone otel.
     In ciuda recesiunii pe care Romania incerca sa o depaseasca, se pare ca aceasta a avut in luna martie o capacitate majora in ceea ce priveste productia de otel, depasind dupa cum am specificat mai sus aproape cea mai diligenta economie a lumii. Constat fara surprindere ca Romania incepe sa demonstreze prin intermediul anumitor modalitati faptul ca este o tara cu un potential avansat, dar din nefericire, o zona europeana precara din cauza incapacitatii de care da dovada o clasa politica impotenta din punct de vedere moral.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu