luni, 30 mai 2011

PROGRAMUL ECONOMIC AL USL

     In urma unui sir neintrerupt de evenimente neplacute la nivel national, Uniunea Social Liberala considera ca este momentul prielnic pentru a aduce odata cu atitudinea critica la adresa PDL, un program economic sustenabil, ce garanteaza stabilitatea si chiar cresterea economica a Romaniei. Cei doi co-presedinti USL recunosc faptul ca vor avea nevoie de o perioada de 5 pana la 7 ani pentru a readuce Romania, din punct de vedere financiar, pe linia de plutire, adica la stadiu din 2008, inainte de aparitia crizei economice.
     Cele mai bune perioade economice ale Romaniei din ultimii 20 de ani, statistic vorbind, au fost intre anii 2000-2004 si 2005-2008. Atat politicienii (cu exceptia celor din PDL), cat si analistii politici si economici afirma ca tara noastra s-a confruntat cu o perioada dificila, iar din nefericire aceasta continua sa existe si sa se accentueze in urma masurilor de austeritate.
     In cazul in care USL isi va ocupa locul, pe care considera ca il merita, in cadrul Guvernului promite ajustarea multor masuri lamentabile luate de actuala putere. Printre acestea se numara scaderea TVA-ului la valoarea initiala (19%), cota redusa la alimente de 9%, reducerea de contributii de 5% pentru angajatori, scutire un an pentru noi locuri de munca, scutire pentru persoanele sub 25 de ani si peste 55 de ani, suprataxarea tranzactiilor speculative, aliniera revedentelor la nivel european, scutire de impozit pe dividende reinvestite. De asemenea impozitul progresiv pe venit se va face in functie de valoarea acestuia.

                    Impozit progresiv pe venit

     8% pana in 800 lei
   12% pana in 1.600 lei
   16% peste 1.600 lei

     Per ansamblu liderul PSD, Victor Ponta sustine ca cele trei obiective ce stau la baza acestui program sunt: CRESTEREA, DEZVOLTAREA, LOCURILE DE MUNCA.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu